***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! За първи път ще посрещнем Великден без глава на църквата. Изборите в Русия: Въоръжени обикалят домове в окупираните земи

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 март   

 

„ Вчера по локалната телевизия и посредством текстови известия по този начин наречените управляващи приканиха жителите. " На 15 март няма потребност да излизате, с цел да гласувате. Ние ще ви посетим намясто ", описа гражданин на южния град Бердянск ", добави английската медийна корпорация.

„ Днес видях по какъв начин хора са автомати съпровождат членове на изборни комисии, които носят урни, бюлетини и описи с данни на гласоподаватели и обикалят по домовете. Те чукат по вратите на хората, в случай че никой не им отвори, не престават към идната къща ", добави мъжът и разяснява: 

„ Това не са избори, а фарс ", означи Би Би Си.

***

Изборът на нов патриарх може да стартира 40 дни след гибелта му, откакто отминат Великденските празници.

Днес и на следващия ден, 16 март, са дни на народен печал.

***

„ Смъртта не е края, а гибелта е началото ", съобщи основният мюфтия Мустафа Хаджи пред медиите откакто си взе последно довиждане с Патриарх Неофит.

***

Премиерът в оставка Николай Денков се поклони пред тленните остатъци на Патриарх Неофит в катедралата „ Св. Александър Невски “.

Той сервира букет от бели цветя.

***

От 1 април България ще стартира да издава шенгенски визи. След като на 31 декември 2023 година Съветът на Европейския съюз вкара „ непълен Шенген “ за България и Румъния. Страните от Европейски Съюз се съгласиха да отстранен граничния надзор по морските и въздушните граници от март 2024 година Този по сухопътните граници обаче остава.

***

***

Украинският град Одеса бе подложен през днешния ден на ракетна офанзива. Сирените за въздушна паника бяха задействани в 11:01 ч. Няколко мощни детонации се чуха в 11:05 ч., съобщи Българска телеграфна агенция.

В приложението „ Телеграм " се оповестява за опасност от балистични ракети, изстреляни от Крим. Взривове има и в град Черноморск, ситуиран близо до Одеса.

***

Президентът на Франция Еманюел Макрон предизвести, че Европа не би трябвало да бъде „ слаба ", тъй като войната на Русия може да не остане единствено в рамките на Украйна и може да ескалира, предадоха Франс прес и Ройтерс. 

Той съобщи още, че в случай че Русия завоюва войната си против Украйна, престижът на Европа „ ще бъде редуциран до нула ", разяснява Българска телеграфна агенция.

***

След като съдружникът Хамас беше нападнат в Газа, през февруари водачът на иранските сили „ Кудс " посети Бейрут, с цел да разиска възможния риск, в случай че Израел се насочи и към ливанската формация „ Хизбула " – атака, която може съществено да навреди на главния районен сътрудник на Техеран, оповестява „ Ройтерс ", базирайки се на седем източници.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР